Звездни Цивилизации

неделя, 28 май 2017 г.

НЛО  НАБЛЮДЕНИЯ  ОТ ДРЕВНОСТТА  ДО  СЕГАЗапазени са писмени свидетелства, фолклорни разкази и художествени изображения (картини, гравюри, скални рисунки) за необичайни въздушни феномени още от древността. Много от тези случаи могат да бъдат обяснени с обичайни природни явления, познати или непознати за тогавашния наблюдател, като комети, ярки метеори, една или повече от петте планети видими с невъоръжено око, съединения на две планети, кълбовидни мълнии, миражи и други метерологични явления. Съществува малък брой случаи, които все още не намират рационално обяснение. Примери за такива необяснени случаи от древността:


По време на управлението на египетския фараон Тутмос III (1500 - 1450 пр. н.е.) били наблюдавани няколко дни „огнени кръгове” по-светли от слънцето и с големина от около 45 метра

При похода на Александър Македонски в Индия два изригващи огън сребърни "щита" прелетели над македонската войска при преминаването и през река Джаксартас през 329 г. пр. н.е.

През 91 г. пр. н.е. римският автор Юлий Обсеквенс пише за огнено кълбо със златен цвят, което се придвижвало от запад на изток

На 24 септември, 1235, генерал Куджо Йорицуне и армията му наблюдават неидентифицирани сфери от светлина, които летели в променливи курсове в нощното небе близо до Киото. Съветниците на генерала му казали да не се притеснява — просто вятърът карал звездите да се люлеят.

На 14 април 1561 небето над Нюрнберг, Германия според очевидци било пълно с множество летящи обекти, които изглежда водели въздушни битки. Били видени малки сфери, които излизали от по-големи цилиндри. Явлението може да се обясни с атмосферния феномен пархелион (пархелий).

Тези наблюдения обикновено са били смятани за свръхестествени поличби, ангели, и други религиозни предзнаменования. Някои съвременни изследователи ги смятат за древния еквивалент на днешните съобщения за НЛО [9], докато според други в творбите (особено в картините) не се пресъздават реално наблюдавани обекти, а става въпрос за религиозни символи и алегории

Преди термините „летяща чиния” и „НЛО” да бъдат измислени, съществуват съобщения за странни неидентифицирани въздушни феномени. Такива съобщения има от средата на XIX в. до началото на XX в. Те включват:
Юли, 1868, изследователи на този феномен определят първото модерно документирано наблюдение, че се е случило в града Копиапо, Чили.
На 25 януари, 1878, Denison Daily News публикува статия, в която местия фермер Джон Мартин твърди, че е видял голям, тъмен, кръгъл летящ обект, наподобяващ летящ балон с „невероятна скорост.”
На 28 февруари, 1904, Лейтенант Франк Скофилд съобщава, че трима членове от екипажа на американския кораб „Съплай“ са видели странни обекти 300 мили западно от Сан Франциско. Скофилд описва три ярки червени обекта, наподобяващи яйца да летят във формация, след което се издигнали над облаците.
Необичаен феномен е наблюдаван на 17 ноември, 1882 от астронома Едуард Уолтър Маундер, както и от още няколко европейски астрономи. В списанието The Observatory Маундер описва “странен небесен посетител”, които имал формата на дирижабъл (както го описва през 1916). Обектът е би много ярък, имал добре очертани ръбове и бил тъмен в центъра, имал зелено-бял цвят, дължината му билаоколо 30 градуса и 3 ширина, и се движел по небето около 2 минути от изток на запад. Маундер казва, че е бил много по-различен от метеор или сияние, което е виждал. Въпреки това, Маундер (и някои други астрономи) смята, че вероятно е свързан със слънчевите петна появили се по това време.
Така нареченият инцидент Фатима или “Чудото на слънцето,” наблюдаван във Фатима от десетки хиляди на 13 октомври, 1917, е смятан от някои за НЛО.
На 5 август 1926, докато пътува за планините Хъмболд, Николай Рьорих съобщава, че членове от неговата експедиция са видели високо в небето „нещо голямо и бляскаво, което отразявало слънцето и се движело с много голяма скорост”.
По време на Втората световна война са наблюдавани така наречените „Фу-изтребители” (топки от светлина), които са следвали самолетите както на Съюзниците така и на Оста [11].
На 25 февруари, 1942, американската армия засича и визуално, и на радар неидентифициран летателен апарат над Лос Анджелис, Калифорния. Апаратът останал в небето въпреки поне 20 минутната стрелба по него. Произходът на апарата остава неизяснен. Инцидентът по-късно става известен като Битката за Лос Анджелис.
През 1946, са направени повече от 2000 съобщения за неидентифицирани летателни апарати в скандинавските страни, заедно с изолирани съобщения от Франция, Португалия, Италия и Гърция, тогава са наричани „руска градушка”, а по-късно и „ракети-призраци,” защото се е смятало, че мистериозните обекти са руски тестове на трофейни германски ракети Фау-1 или Фау-2. Оказало се е, че случаят не е бил такъв и феноменът останал необяснен. Над 200 са следени с радар и биват определени като “реални физически обекти” от шведските военни. Голяма част от останалите са смятани за метеори.
В България първото документирано свидетелство е от 1858 г. във варненското село Аврен, когато три приличащи на звезди тела преминават над Гергьовденския общоселски събор. Инцидентът е описан от Илия Блъсков, който посещава селото 8 години след това

През 1947 г. на 24 юни летецът Кен Арнолд се среща с група летящи обекти около Маунт Рейниър в щата Уошингтън. При опита си да опише маневрите на деветте дискообразни предмета, които е видял Арнолд казва, “... те се движеха като хвърлена във водата плоска чиния, която подскача по повърхността й...”. Неговото описание води до възникването на термина “летяща чиния”.

На 23 юли 1948 година в 2.45 часа след полунощ, при безоблачно небе и ясна луна Чайлс забелязва, че към самолета му лети предмет, подобен на снаряд. Пилотът прави рязък ляв завой и НЛО минава край самолета на разстояние около 200 метра. В този момент пилотът вижда, че предметът има форма на пура, метален на вид, без крила, но с нещо като “люкове” , от които излиза странна светлина.

През 1952 година са се случили доста забележителни моменти с НЛО. На първо място измежду всички обаче следва да се спомене случая през нощта на 20 юли, когато седем НЛО навлизат в неприкосновеното въздушно пространство над Белия дом и Капитолия във Вашингтон, Колумбия. Обектите са засечени от радарите на три различни самолетни писти и са наблюдавани от земята по време на причудливите им маневри. Към един от тях изпращат прихващач. Бойния самолет приближава към светещия обект и в същия миг НЛО рязко набира скорост и изчезва.

На 13 август 1975 година сержантът от американските военновъздушни сили Чарлз Муди напуска своето жилище в 0,30 часа, за да отиде в пустинята, където да наблюдава дъжд от метеори. Но Муди напразно чака зад кормилото на колата. Вместо дъжд от “падащи звезди” изведнъж от небето се спуска обект с формата на шайба на около 100 метра от него).

Учуден Муди разглежда необикновеното летящо тяло, което няма и най-малка прилика с известните типове самолети, които той добре познава от своята дългогодишна служба в страната и чужбина. Обектът пред него има диаметър около 18 метра, висок е около 7 метра и е частично осветен. След като достига височина от 5-7 метра над земята, изведнъж започва да се клати, стабилизира положението си и бавно се плъзга към колата на сержанта. Муди, бързо вдига стъклата на отворените прозорци и се опитва да запали, но не успява. Той губи съзнание. Когато идва отново на себе си, успява да види чудноватия обект как се отдалечава и изчезва в небето.

През 1980 година френското списание “Ла решер” публикува документ от бивш американски войник, член на екипажа, открил разбития извънземен кораб в покрайнините на село Азтец в Мексико. Той прилага и показанията на двама войскови лекари, които непосредствено след катастрофата, участвали в аутопсията на намереното същество. То било високо 90 см, главата представлявала 1/5 от цялото му тяло Потвърдена била липсата на гласни струни, език, зъби, черен дроб, бъбреци, панкреас и полови органи. Вместо кръв имало жълто-зеленикава течност, която при съприкосновение с въздуха се изпарявала, без да оставя следа. Интересното е, че подобен случай е регистриран и през 1947 година
.
През 2001 г. в Родопите 38-годишен пловдивчанин откри череп с абсолютно неизвестна до сега форма. Васко Стамов – екстрасенс и биоенерготерапефт твърди, че този череп излъчва страшно силна енергия. “За мен и за всички които са го държали, това е извънземна форма на живот” – казва Стамов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар