Звездни Цивилизации

неделя, 28 май 2017 г.

ЕЛДАРИ ( ЕЛФИТЕ )  ОТ СРЕДНАТА  ЗЕМЯ  - ЛЕМУРИЯФилмите  като  Властелина  на  Пръстените  и Хобит  ни разказват историята за  Средната  Земя,  а това е именно древният  континент Лемурия , континента  които бил обитаван  от  всякакви приказни създания като  Елфи, Орки, Феи,   Русалки ,Дракони и други подобни приказни създания. Ако не знаете  Тайното  световно правителство или още наречени илюминати, контролират киното те ви показват най вече фантастични  приказни и анимационни филми които разказват историята на древните земни на Лемурия, или пък на  Атлантида те дори ви разказват и  за войни случили се на други планети в космоса като войната  Орион, воина която взима сюжет в филма  Междузвездни  войни. Но някои си казват това е фантастика измислица. но не е така,  илюминатите заедно с техните тъмни извънземни  господари като рептилите ви заблуждават като създават филми с някогашни знания за Лемурия, Атлантида ,  или  Египет а вие си мислите че филмите тези са измислица.  Някога  тази планета била обитавана от всякакви приказни създания а те ви го показват дори в анимационните филми като феите еднорози, пегас русалки и други подобни създания. Вие съзнателно помните спомена  в съзнанието си за тези земни когато един минал живот сте били смели воини  в едни ужасни воини случили се на  Лемурия или Атлантида помните вътрешно в се  беси и потопа погубил тези земи някога.Нека сега да поговорим за  елфската  раса от Средната  Земя  или още наречена Лемурия.

В произведенията на Дж. Р. Р. Толкин, елдари е името на елфите на собствения им език.

Според елфическата легенда името Елдари, тоест Звезден народ, е дадено на елфите от Ороме. Постепенно обаче то започва да се употребява само за елфите от Трите народа (Ванияри, Нолдори и Телери), които потеглят на дългия западен поход от Куивиенен (дори и да са останали в Средната Земя), като по този начин се изключват Аварите. Елфите от Аман и всички елфи, които някога са живеели там, получават названието Върховни елфи (Тарелдари) или Елфи на Светлината (Калакуенди).

Елфи било използвано, за да преведе едновременно и Куенди - "говорящите", Висшелфическото име на целия им род, и Елдар - името на Трите рода, които потърсили Неумиращото Царство и отишли там в началото на Дните (с изключение само на синдарите). Тази стара дума беше действилно единствената подходяща - някога е била пригодена да отговаря на каквито спомени за този народ се запазили хората или на едни не напълно различни творения на човешките умове. Но значението ѝ било стеснено и сега може да припомня на мнозина хрумвания къде хубави, къде глупави, тъй различни от някогашниге Куенди, както са различни пеперудите от ястреба - не че някой от Куендите някога е имал крила - тъй неестествени за тях, както и за хората. Те били раса, висока и красива, по-старите Деца на света, а сред тях Елдарите били като крале, които сега са си отишли - Народът на Великия поход, Народът на Звездите.Били високи, светлокожи и сивооки, ако и къдриците им да били тъмни - освен в златния род на финарфин, а гласовете им имали повече мелодичност от всички чувани днес и тогава. Бели храбри, ала печална е историята на онези, що се завърнали в Средната земя като изгнаници. Макар в отдавна отминали дни да се пресякла с тази на Бащите, тяхната участ не е като човешката. Господството им отминало отдавна и сега те обитават отвъд кръговете на света и не се завръщат.

Сега  малко да поговорим  за  Орките - Орките (от латински Orcus, титла на бога Плутон, цар на подземното царство) са митични същества познати в наши дни предимно от книгите на Дж. Р. Р. Толкин като раса от създания, които често са използвани от злите сили като войници.

Латинското наименование е използвано впоследствие и за подземното царство като цяло. Думата се появява по-късно в германските езици без латинското си окончание в познатата форма „орк“.

Във фолклора и в приказките на европейските народи орките са огромни антропоморфни чудовища, великани, гиганти, жестоки човекоядци.

Орките са злобни същества, известни от творбите на английския писател Джон Роналд Руел Толкин - "Хобит", "Властелинът на пръстените", "Силмарилион" и други. Орките са създадени от първия Мрачен владетел, наричан Моргот /Мелкор/, в Севера на Средната земя. Толкин описва, че първоначално те били елфи, отвлечени от слугите на Моргот, изтезавани и осакатени, докато се превърнали в "скверни, поробени твари"- злобна подигравка с елфите - прекрасните Чеда на Илуватар. Обратно на елфите, възвишени и красиви, орките са дребни, кривокраки, кривогледи и гърбави същества, с тъмна кожа, стърчащи от устата остри зъби. Във вълшебния свят на Толкин по подобен начин са създадени и троловете - като грозно подобие на ентите, за забавление на Мрачния владетел.

Орките повече от всичко обичат да рушат и убиват, въпреки ,че ако се наложи умеят да строят и да бъдат опитни ковачи и леяри /макар и далеч от класата на джуджетата, както е казано в "Хобит"/. Говорят варварска смесица от различни езици, като всичко изопачават по свой вкус, а говорът им е изпълнен с ругатни и грубости. Саурон, Властелинът на пръстените /първи помощник на Моргот и по-късно новият Мрачен владетел/ създава Черната реч, желаейки да я направи общ език за слугите си, но се проваля в това и единствено Назгулите я знаят в древната и форма. Но пък трябва да се отбележи ,че много от думите, разпространени сред орките през Третата епоха идват именно от Черната реч - един пример е думата "гаш" /"огън"/. Любимото оръжие на орките - ятаганът, въпреки че използват също боздугани, лъкове и брадви. Орките изключително са на страната на злото, те са използвани от Мрачния владетел като основни войскови единици и враждуват с всички други народи. Орките не понасят слънчевата светлина, предпочитат мрака на нощта или тунелите, които прокопават с голямо умение. През Третата епоха обаче, Саруман създава в Исенгард особена порода орки, устойчива на слънчева светлина, по-едра и силна от съществуващите дотогава представители. Наричат я Урук-хай /от Черната реч- буквално "племе на орките"/ Основните обиталища на орките през Третата епоха на Средната земя са в Мордор, Мъгливите планини, Исенгард. Известни с имена представители на оркския род са Гришнах, Горбаг, Шаграт, Углук и други. Другите народи използват различни названия за тези неприятни същества. Всъщност "орк" е название най-близко до езика на Рохан. На Синдарин то звучи като "ирч", Друедаините използват думата "горгун" , в Черната реч названието е "урук". Елфите употребяват и думата "Гламхот" - буквално "креслива орда". В Червената книга на Западния предел често се среща и думата "гоблин", когато става дума за орките.


В моите представи, когато елфите от Lord of the Rings, са напуснали Средната Земя са се упътили не към друго място, а именно към Лемурия.  Идеята за тази прекрасна страна поражда такива представи, че това е родният дом на елфите.

Според  Джеймс Чърчуард
Лемурия е била 8000км дълга и 5000км широка и е представлявала тропически рай като Градината в Еден. Той твърди, че около 64 милиона души са загинали при потъването й преди 50.000 години. Тихоокеанските острови са планинските върхове на потъналия континент. Точни и детайлни карти на Лемурия и Атлантис са намерени върху каменни блокове от периода преди цивилизацията на инките да се развие. Картите са открити от Д-р Жавиер Кабрера и са фотографирани от Робърт Чароукс.

Според Гордън Майкъл Скалион
Лемурианците били като мислени проекции, без физическо тяло. Това ги правело същества с по-висока вибрация, вибрация близка до тази на Създателя. Техните души слезли на Земята за да изпитат физическата вибрация. Те били доста високи, около три метра. Тяхната кожа променяла цвета си от синьо към червено при смяната на двата сезона. Техните лица били овални и издължени. Очите им били големи. Те дишали чрез кожата си и нямали дробове. Тeмпературата на планетата е била доста по-различна. Първите Лемурианци били двуполови.


Лемурианците дошли от Марс и от Плеядите и Сириус. Те може би са станали по-късно Атлантите

.И така: Lemuria, представена от Therion.

Дълбоко в океана
Под яростните вълни,
Обгърнати от спомени
Ти ще намериш
Останки от величествени кораби,
Те всички са отишли заблудени

Капитане, намери ли Земята на Му,
Елдорадо вместо моряка
Или потънаха мечтите ти и загуби твоя кораб
В симфонията на сирените?

Когато моряците се отделиха от брега
Той показа, че мечтата за Lemuria е истина
Че загубената земя ще бъде намерена отново
Чуй от дълбочините песента на анемона
Смееш ли поведеш кораба?
Чуй звука отдолу, от подводния свят
Земята на Му е близо до звездите
В обятията на морето ще живееш като хипнотизиран

Звук от Narayana, седемглавият в
изгрева на Лемурия!

Когато моряците се отделиха от брега
Той показа, че мечтата за Lemuria е истина
Че загубената земя ще бъде намерена отново
Чуй от дълбочините песента на анемона
Смееш ли поведеш кораба?
Чуй звука отдолу, от подводния свят
Земята на Му е близо до звездите
В обятията на морето ще живееш като хипнотизиран
Няма коментари:

Публикуване на коментар