Звездни Цивилизации

вторник, 30 май 2017 г.

 ПОЯВАТА  НА  ПРИЗРАЧНИ  БУЛКИ  НА  ПЪТЯТе са прелестни, обаятелни, облечени в бяло и изглеждат почти безплътни-така е, защото наистина са призраци

Мистериозни истории за булки – призраци разказват на Балканите. Все повече хора се натъкват на призрачни сцени от сватби и годежи, някои от които и документирани. Булките винаги са обект на огромно внимание, но то нараства повече, когато булките са призраци. Предлагаме на вниманието ви три призрачни младоженки, които са били наблюдавани не от един човек, а от много хора.

Първият случай с булка – призрак е от родното ни село Скалище край град Кърджали. Жителите на селото споделят, че вечер откъм местността Шайтан Кая (Дяволска скала) към селището се придвижват сватбари, гърми музика, а булката е на бял кон. Цялото това шествие изчезва точно преди първите къщи, но много често младоженката с дълга до земята руса коса е наблюдавана да напоява коня си на чешма край селото. Жената държала меч, от който капела кръв.


Призрачна сватба плаши жители в Кърджалийско
Най – парадоксалното в случая е, че разказите на очевидците се потвърждават и от археолозите. При направени частични разкопки е локализирано средновековно селище. И дрехите, и осанката на призрачната булка са в синхрон на дрехите на живелите тогава по тези места хора.


Призраци на булки хвърлиха в паника и шофьори в Македония


Втори случай на булка – призрак, видяна от много хора, е тази край село Ротино в Македония. Битолчани, които шофирали към селото, казват, че край моста преди селото вечер се появявала булка, облечена в бяло. Дори през 2009 година в мрежата е качено видео, което показва видяното. Дали е шега от младежи или истина, битолчани не коментират. Но препоръчват на всеки, пътуващ по този път, да има в себе си кръст и да се моли на бога.


Не минавайте по пътя между Зайчар и Бор без светена вода, съветват шофьори
И на пътя Зайчар – Бор край село Николикево е наблюдаван дух на булка, който кръжи над пътя. Призракът се е виждал много ясно и е бил в естествена големина. Той се е носел към колите по пътя и на около метър от тях внезапно изчезвал. Това твърдение се повтаря от всички шофьори, пътуващи по пътя и дори е имало такива, които са докладвали за случая в полицията.

За скептиците вероятно това са монтажи и шашми, но най – парадоксалното в горните случаи е, че всички, които коментират това, което са видели, винаги твърдят едно и също. Което значи, че всички са виждали булки, които наистина съществуват. Макар и призраци.

Дух на булка причинява катастрофи в Русия


Пореден случай на дух, бродещ по пътищата, привлече вниманието на специалистите по паранормални явления. Този път случката е от Русия, а главен герой в нея е призрак на млада жена, който се скита из местност, намираща се недалеч от Москва.
Става въпрос за трасето между градовете Литкарино и Люберц, където според очевидци, многократно е засичана безплътна фигура на дама.
В този участък напоследък са ставали доста фатални пътни произшествия, поради което мнозина наричат това място трасето на смъртта. Участъкът е осеян с паметници, цветя и кръстове, а местните хора с ужас говорят за него.
Много от тях все още не могат да си обяснят каква е причината на многобройните тежки катастрофи тук и допускат, че най-вероятно над тази отсечка тегне някаква прокоба. Други пък са на мнение, че бродещият по тези земи призрак е основен виновник на трагичните инциденти.
Някои от хората не само смятат, че тук витае душата на покойник, но дори са повече от убедени, че са я виждали със собствените си очи. Сред тях е и младо момиче, което описва предполагаемия призрак като девойка, облечена в светли одежди.
Свидетелката дори опитала да заснеме видението, но получените кадри са доста неясни, а и много от познатите ѝ не ги смятат за действителни.
Според местните жители духът, който причинява всичките тези беди, е на млада жена, починала в деня на сватбата си. Говори се, че колата, която превозвала нея и младоженеца по време на сватбената церемония, катастрофирала именно тук, след което булката издъхнала.
Изглежда душата на покойницата продължава да е свързана с мястото и броди тук, опитвайки се да намери утеха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар