Звездни Цивилизации

събота, 27 май 2017 г.

ПРИКАЗНИЯ   СВЯТ НА  ЦВЕТЯТА  И   ФЕИТЕАко обичаш цвете, не го късай. Защото, ако го откъснеш, то умира и спира да бъде онова, което обичаш. Така че, ако обичаш цвете, остави го живо. Любовта не е притежание. Любовта е възхищение.
Нямате право да кършите клончетата на дърветата, особено когато те цъфтят и връзват! Не късайте цветя и никому не давайте откъснати цветя! Зад всяко цвете стои едно разумно същество, затова не е позволено да се късат. Може само в краен случай, когато е за лек и то с позволение на разумното същество. Не съветвам никого да къса цветя. Цветята са изложба на духовния свят, не бива да се късат! Може само да ги погалиш и нежно да им говориш.
"Разумни Същества работят и ръководят процесите в растенията. Това са специална категория ангели, които работят върху растенията. Всичкото растително царство е дело на ангелите, тази интелигентност в растенията е на ангелите, например как правилно са наредени зрънцата на един грозд, каква правилна форма имат те. Цветята са деца на ангелите! Те са картини на ангелите, художествени картини! Не трябва да се късат цветята! Настъпите ли някое цвете, вие настъпвате някоя мисъл или чувство на ангелите. Ние сме много немирни деца. Имаме много високо мнение за себе си. Ангелите работят не само върху растенията, но и в цялата Природа."                      
"По някой път се спирам при някое цвете, то си разправя цялата история. Това за вас може да е приказка. Много пъти съм се спирал по десетина минути да разговарям с някое цвете и то ми разправя своята история. За вас е цвете, а за мен ни най-малко не е цвете, но едно разумно Същество, което е взело формата на едно цвете. Казвам му: „Кои са причините, че дойдохте в тази форма?” Казва: „Аз се нуждая от чистота, затова нося белия цвят.” Друго ми казва: „Аз нося червения цвят, понеже в миналото съществуване не използвах живота, сега искам безкористен да бъда в този живот.”


"Какво е прошката - тя е ароматът, с който цветето  ни дарява, когато го настъпим!"

Феите - тези приказни създания  са от царството на елементалите – енергийни същности от по-високите сфери. Обитават места с чиста и неприкосновена природа - планини, езера, океани, дори и красиви градини в градски условия. За разлика от ангелите те имат его и характер.

Милена, виждаш ли феите и как правиш контакт с тях?

В повечето случаи ги усещам и чувам. Най-често това става, когато съм на разходка на Витоша, в по-спокойните часове и дни. Именно там започнах и книгата си за тях. Осъществявала съм контакт с различни феи. В книгата съм ги описала като българските феи, които са на Витоша. На всяко място по света феите имат различни особености. Като ангели на природата те работят със стихиите – огън, вода, въздух и земя. Освен това всеки един човек, според датата на раждане и зодията има своя фея покровителка и пазителка. Тези нежни и фини енергийни същности ни помагат по-лесно да възприемем живота тук на земята. По-лесно се свързваме с тях и с тяхна помощ много по-бързо можем да материализираме желанията си, но не трябва да забравяме, че трябва да пазим техния дом чист.

Коя фея е пазителката на Витоша?

Пазителката на Витоша се казва Нария. Тя работи в тясно сътрудничество с архангел Рафаил (Лечителя) и е пазителка на гората. Нейната мисия и роля е лечебна. Тя помага в изцелението на хората чрез билки и растения, като им дава сила. Връзката с нея направих на Еньовден. Беше много силно преживяване. Тогава усетих, че потокът от информация идва към мен и започнах да пиша книгата. Прекарах цял ден в планината. Те разказваха за своята същност и за това как да общуваме с тях.

Ако искате да се помолите за помощ на някоя фея като Нария, може да кажете например: „Фейо Нария, моля те помогни ми за...“. Или поискайте да ви даде послание, ако сте изправени пред трудно решение. Феите се забавляват истински, когато им позволим да ни напътстват. Както всеки човек има ангел хранител, дори няколко, по същия начин има и фея пазителка. Може да се обръщаме към тези същества за абсолютно всичко.

Как изглеждат?

Усещам ги като енергия и ги виждам като светлина. Имат плътност, но са прозрачни. Дорийн Върчу ги вижда повече в бяло, но аз ги виждам в различни цветове. Моята любима фея, която винаги е с мен, е Вивиан. Тя е покровител на зодия Телец, на подземните руди, минерали, кристали и извършва вълшебства чрез тях.

Феите са Божествените ангели-пазители на природата и се грижат за здравето и сигурността на животните, растенията и Майката Земя

Като повечето деца, и аз си имах любима книга с приказки за лека нощ. Но не историите от страниците на книгата пленяваха детското ми въображение. Беше по-скоро картината от корицата. С часове можех да се взирам във фантастичните детайли на рисунката, изобразяваща цветовете на пурпурни и бели грамофончета. Всяко цветче на рисунката беше дом на красива мъничка фея, живееща сред цветята така, както ние с вас обитаваме къщи, магазини и офис сгради. Цветята бяха техния град, техния дом, тяхното общество.

Винаги съм обичала да се взирам в образите на феите, но чак когато навлязох в зрелостта, започнах активно да работя със сферата на тези създания. Може би обаче съм го правила несъзнателно и в детството си, когато си играех на поляната зад нашата къща.

Интересно е, че винаги съм вярвала в ангели, но запознанството ми с феите дойде на един по-късен етап от живота ми. Подозирам, че така става при много възрастни. Както винаги, тази промяна беше в Божествен и съвършен синхрон с текущата ми задача, тъй като бях поканена да организирам семинар за света на феите.

Факт е, че повечето от нас обичат ангелите. Над 80 процента от хората вярват, че ангелите съществуват. Обаче значително по-малък е процентът на тези, които вярват, че феите са реални, живи същества. Вместо това, последните се приемат за герои от приказките – без да забравяме, разбира се, известната фея на зъбчетата. Има също и хора, които смятат феите за символ на почитта към тъмните и окултни сили. Християнските общества понякога не разбират, че феите са част от прекрасния Божи свят – клон от ангелската сфера, който има задачата да бди над растенията, животните и Земята като цяло.

И все пак има хора, които мислят, че на феите не може да им се има доверие, тъй като те са само едни немирни пакостници, които крият предмети и причиняват много злини. Истината е, че феите са тук, за да направят по-приятен и по-дълъг живота на всички същества, включително и нашия, на хората. Никой не казва, че трябва да издигаме в култ феите или ангелите – самите те приписват всички заслуги на Създателя. Тъй като Божествената любов и светлина са вездесъщи, хората, ангелите и феите – всички сме свързани в едно Цяло.

Живият духовен свят

Когато без страх започнах да се вглеждам в духовния свят с напълно развитото си ясно виждане, аз видях много от така наречените митични създания, чийто живот е толкова реален, колкото и нашият. Бързо разбрах, че в своята същност всички сме искри от Божествената светлина. Като такива обаче, ние можем да приемаме множество различни форми и сме в състояние да съществуваме на много нива.

Всяка Божествена искра, която се въплъщава, живее на определено ниво в астралната сфера. Хората живеят на най-плътното енергийно ниво, последвани от растенията и животните, които са настроени към Духа в много по-голяма степен от повечето човешки същества. Феите и останалите елементали живеят на това астрално ниво, което е точно над животните и растенията, затова те са наполовина въплътени и наполовина обитаващи сферата на Духа.

Починалите ни близки живеят на ниво, което е малко по-високо от това на феите, а след тях идва нивото на Извисените учители. Ангелското царство се намира на най-високото астрално ниво и затова ангелите са с най- малка плътност от всички създания, които ни помагат тук, на Земята.

Моите учители от ангелската сфера ми разказаха за царството на феите. Съвсем различни от измислените създания, населяващи света на приказките, тези същества са много реални, могъщи и любящи. Феите са Божествените ангели-пазители на природата и се грижат за здравето и сигурността на животните, растенията и Майката Земя. В тази връзка те играят значителна роля и в живота на човешките същества – като ни помагат и ни напътстват. Феите могат също да внесат усещане за вълшебство, игривост и романтичност в живота ни.

Съществуването на феите ми напомня за историята на д-р Сюс „Хортън чува ху“, в която раса от същества, известни като „хута“, живеят в едно глухарче, заплашено от унищожение. Всички ху ще бъдат изтребени, освен ако някой не спаси глухарчето.

Едно дете чува виковете на мъничките същества и се опитва да накара хората да ги спасят, но никой не вярва в твърдението на детето, че ху са раса от истински, живи същества. Накрая всички ху запяват в хор достатъчно силно, така че всички да ги чуят и да се уверят, че глухарчето наистина е населявано от живи същества. Така тяхната планета и расата им са спасени!
По същия начин съществуването на феите е застрашено, защото ние не вярваме в тях. Унищожаваме родния им дом всеки път, когато откъсваме диво растение или отсичаме дърво, или им причиняваме страдания с нашите токсични пестициди и препарати за чистене. Феите, за разлика от ангелите, имат физическо тяло. То е много леко и ефирно, но въпреки това изпитва някои от нуждите, присъщи на човешкото тяло.

Феите, също така, са силно „ясно чувстващи“, което значи, че емоционално и физически усещат мислите и емоциите на другите. Те са толкова чувствителни, че поглъщат болката, причинена на растенията, дърветата и животните. Феите са природните ангели-пазители и не могат да бъдат щастливи, освен ако не изпълняват тази своя мисия.

Феите искат ние да им сътрудничим в опазването на планетата и най-добрият начин да ги опознаем е да бъдем добри с планетата Земя. Когато например, излезете на разходка, вземете си някаква торбичка, в която да събирате боклука по пътя си. Бъдете старателни в разделното изхвърляне на боклука и изплаквайте металните кутии и бутилките, преди да ги изхвърлите в контейнера за рециклиране. Купувайте и консумирайте колкото се може повече органични храни – за да бойкотирате пестицидите, които вредят на околната среда и разстройват феите. (Представете си изражението на лицето на някоя фея, когато тя е принудена да диша спрей против насекоми!)

В началото, когато започнете да работите с феите, вие ще доловите тяхното присъствие като движението на лек бриз между листата на растенията, докато вдъхвате аромата на цветята, на окосената трева или почвата. Ще се насладите на присъствието на феите, когато се взирате в огрените от лунната светлина храсти или в младите цветни пъпки. С течение на времето, когато с феите взаимно се опознаете, те ще започнат да стават все по- видими за вас.

За мен беше удоволствие да открия колко прекрасно можем да се чувстваме в присъствието на феите. Самият факт да бъдат около нас ни изпълва с еуфория, безгрижие, игривост и като цяло с усещане за щастие. Феите могат да ни помогнат също да открием своя сърдечен център.
Те са природно надарени лечители, които могат да ни помогнат да се освободим от страха и мрака, присъстващи в живота ни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар