Звездни Цивилизации

сряда, 31 май 2017 г.

 ДЪРВЕТАТА  НИ ЗАРЕЖДАТ   С ПОЛОЖИТЕЛНАТА  ЖИЗНЕНА ЕНЕРГИЯ  ПРАНА
https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiwsPWr-ZnUAhUFlxoKHSTyC9kQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Falfiola2012.blogspot.com%2F2010%2F09%2Fblog-post_17.html&psig=AFQjCNHGiPq8JFrcCaEp9GLP-tS3unGeFw&ust=1496313774230812

От  клоните на дърветата  се стича жизнената енергия — Прана. Прекарвайте повече време  под короните им. Отпуснете се и поемете толкова, колкото ви е необходима. Помнете, че някои дървета отдават, а други отнемат енергия. Към първите спадат дъбът, борът, кедърът, а към вторите — трепетликата; някои дървета, като брезата, са неутрални.
Не гледайте на дърветата само като на енергиен източник, научете се да общувате с тях. Всички растения имат своеобразен аналог на нервната система — те също възприемат и чувствуват околния свят.
Преди всичко трябва да откриете своето дърво. Ако сте определили вярно своето дърво, би трябвало да изпитате симпатия и да се изпълните с доброжелателност към него.
Приближете се към стъблото, почувствувайте биополето му, прегърнете го. Затворете очи.Почувствувайте корените на своя избраник и движението на соковете от земята към ствола. Особено ясно се усеща движението на соковете през пролетта. Отъждествете се с дървото и изпитайте върху себе си неговата възходяща и низходяща енергия.
По този начин ще се освободите от неврози, дребни обиди, грижи и преживявания, ще се изпълните с вътрешен покой и чистота. При общуването с дървото мъжът трябва да докосва ствола с гръб, с гръбначния стълб или, казано с терминологията на източната медицина, с меридианата Ду-май; жената — с корем, с меридианата на зачатието Жен-май. След като си тръгнете, благодарете на дървото, погалете го, проявете към него нежност, както към дете.

БОР. Енергийната му активност е безсистемна. Спи от 4 до 5 часа. Енергията му е разхвърляна, импулсивна. Тя помага да се повиши тонусът. Силен антидепресант, увеличава имунитета.

ВЪРБА. Най-активна е от 18 до 21 часа. Контактът с нея успокоява, отпуска, помага за премахване на главоболието, създава онова настроение, което ви е нужно при изпълнение на сложна задача.

ТОПОЛА. Приятно ви е до нея. Енергията й е равна, умерена, чиста, помага за мобилизиране на организма, за психологическата му корекция, Тя е активна между 15 и 18 часа.

ДЪБ. Има мощна енергетика. Но с него може да се работи само в добро психоемоционално състояние, понеже дъбът стабилизира именно настроението, което ви е обхванало в момента на установяването на контакт с него. Активното време на дъба е от 21 до 3 часа. Дървото спи между 15 и 17 часа.

ЛИПА. Активното й време е между 2 и 6 часа сутринта, почивката й — между 6 и 8 часа. Енергията й е силна, мека. Предизвиква усещане за топлина и покой. Помага при потиснатост и депресия.

ЕЛХА. Това дърво е дестабилизатор. При дълъг контакт може да предизвика главоболие, нервни сривове, нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система. Дървото е постоянно активно, спи само от 13 до 14 часа. В контакт с него влизайте само когато искате да се избавите от някакво застойно състояние.

ТРЕПЕТЛИКА. Това е дърво-вампир, пиявица. При дълъг контакт е възможно главоболие, сънливост, затруднено дишане, гадене, понякога дори и загуба на съзнание. Трепетликата помага за снемане на възбудата и излишната енергия. Активна е само от 14 до 18 часа.

КЕСТЕН. Активното му време е от 1 до 5 часа. Спи от 7 до 8 часа. Той също е психически дестабилизатор, но има и положителни свойства. Разкрепостява психиката, събужда фантазията и интуицията. Енергията на кестена е силна и импулсивна, но при продължителен контакт могат давъзникнат халюцинации.
Общуването с него премахва негативният заряд в геопатогенните зони. За увеличаване на енергията в организма   някои учени препоръчват постоянно да носите в себе си плодове от кестен и с тях периодично да се масажират дланите.

КЛЕН. Дърво, което помага на хора с различна душевност да постигнат равновесие, носи ни успокоение, увереност в себе си. Това е дървото на вътрешната сила и уравновесеност. То не е обидчиво. Енергията на това дърво е много мека. Кленът сякаш ни приласкава с невидимите си ръце, загръща ни в своето биополе, за да ни е по-удобно и уютно, за да живеем по-комфортно. При среща с това дърво човек винаги усеща тиха радост, подобна на радостта при среща с приятел, когото обичаш. Кленът се отнася благосклонно към всички, но най-добре се чувства с общителни хора.
Трябва да помним, че това дърво не обича самотата. И ако решим да го отглеждаме, е по-добре да засадим група поне от две-три дървета. Кленът, отглеждан като бонзай също не обича да расте без компания.

ЛИМОН. Юпитер, чиято енергия тече в плодовете на лимона, управлява социалната, обществена дейност. Той привлича хората към живот извън дома, отдалечавайки го от домашните грижи. Венера пък помага да се действа красиво. Благодарение на потенциалната (непроявена в плодовете, както по-често се случва) енергия на Юпитер и Венера лимоновото дръвче ражда желание да се направи нещо за всички. Хубаво е да имат това растение хора, които са увлечени от някаква социална дейност; лимонът може да им навее нови красиви идеи, свързани с работата. На страстните домошари, грижещи се само за нуждите на семейството, лимонът ще помогне да видят себе си и извън дома, работещи с мисъл за всеобщото благо. До каквито и хора да се намира лимонът, той ще внуши желание за активна изява по красив начин, както изисква Венера.

КЕДЪР. Сред многото различни видове дървета-целители е и кедърът.Кедрите биват -сибирски, ливански, атласки, хималайски, италиански, китайски или японски, кoрейски, червен кедър, мексикански, финикийски и др.
Сибирският кедър е дълголетник, живее над 550 години, а в литературата има сведения и за 800-годишни дървета. През това време неговите милиони иглички улавят излъчванията от Космоса, които се предават от човека. Човекът в състояние на любов излъчва светла енергия и тя отива в Космоса. Така създадената енергия е способна да сътвори мир, нито един прибор на света не може да измери скоростта на тази енергия. Слънцето изпраща своята енергия така, че да отрази светлото излъчване на човека, дори да не е в неговия спектър, отразява се и се връща преобразувана в благодатно излъчване. Денем и нощем кедрите със своите иглички приемат това излъчване и наливат в себе си целия спектър на светли енергии, излъчвани от хората. Когато тя се оказва недостатъчно в Космоса или в целия живот на Земята, кедърът отдава тази светла енергия. Човек не винаги се намира в състояние на любов. За съжаление на хората са им познати и отрицателните чувства - Злоба, Агресия, Завист. В такова състояние човек излъчва тъмна и разрушителна енергия, тя не може да се издигне в Космоса, а се насочва към земните дълбини. Отразява се от недрата и се връща в Човека. Черното излъчване непосредствено влияе на своя създател, усилва в него Злобата, разрушава Здравето и Живота му. Тъмните излъчвания отразяващи се в дълбоките недра пораждат катастрофи, природни бедствия, войни и конфликти.

Сибирския кедър , навършвайки 500 г. започва да звъни. Това става, когато кедърът се налее с енергия и трябва да я отдаде. Обикновено това звънене продължа три години, и ако не успее да я раздаде, започва мъчителен процес на изгаряне на невероятно огромно количество светла и чиста енергия, в която са съхранени и много знания. Изгори ли енергията си, кедърът умира и този мъчинелен процес продължава 27 години.
Въздухът на Сибирските кедрови гори е практически стерилен, Вредните насекоми, като комари, молци, бълхи, кърлежи и т.н. избягват дори от малко парченце кедър. Целият Кедър (игличките, смолата, кората, ядките и др.) има висока степен на фитонцидност. Един хектар от кедрова гора за 24 часа отделя повече от 30 кг (!!!) органични вешества, които имат огромна бактерицидна сила. По мнение на специалистите това количество е достатъчно за обезвредяването на въздуха на големия град. Всички части на Кедъра имат високоефективни лечебни вещества. Например, игличките са били употребявани като лечебно средство 5 хиляди години преди нашата ера.
100 гр. кедрови иглички съдържат 250-350 мг витамин С, което може да бъде приравнено само към портокалите и лимоните. При изгаряне на смолата от кедър - Живица, се е родил огънят на Зороастър. Друидите са наричали живицата "Чашата на живота".  

Много е добре, ако във вашия дом във ваза с вода има 2-3 клонки кедър. Тогава във въздуха постоянно ще се образуват озониди (отрицателни йони). При взаимодействието на фитонцидите и озона молекулите на озона стават електронно възбудени и тяхната енергия нараства 3, 2 пъти в сравнение с обичайната молекула на кислорода. Фотонцидите на кедъра повишават съдържанието на леките отрицателни йони във въздуха. Фитонцидите не само обеззаразяват, убиват болестотворните микроорганизми, но и благотворно влияят на размножаването на тези микроорганизми, които встъпват в борба с болестотворните.

Ябълката е първото дърво в хороскопа на друидите. Това е дървото на женската сила, женската сексуалност, то пробужда чувствената природа в жената. Ако искате да изпитате прилив на еротически сили, през лятото спете под ябълково дърво, макар че ябълката доста по-лесно споделя силите си с младите девойки. Под влиянието на енергията на ябълката девойката може да си представи образа на идеално подхождащия й мъж, а насън може да види и бъдещия си жених. Влиянието на ябълката е много необходимо именно на младите, неопитни и неуверени в себе си млади момичета. Не трябва да се страхувате от съблазните, с които е възможно да ви заобиколи това дърво. За енергията на ябълката не съществуват морални норми, тя се подчинява само на зова на природата.

Брястът е изключително мъжко дърво, дърво на традиционните душевни качества на истинския мъж. Това дърво отдава своите предпочитания именно на мъжете - в пълния смисъл на тази дума - поддържа всички техни начинания, но не обича неудачниците. Дава енергия само на онзи, който се бори докрай, без да хленчи. Понякога един добър контакт с бряст може да стигне на човек за цял живот.
В средновековието рицарите правели от бряст копията си, заради здравината на дървесината. Смятало се, че копията от бряст вселяват във воина храброст и му носят късмет в сраженията.

Кипарисът също е едно типично мъжко дърво, което влияе на сексуалната сила на мъжете, на половата им активност и не само усилва потенцията на здравия мъж, но и лекува слабия. Кипарисът не възприема женския организъм, но чрез мъжа внася хармония и свежест в семейните взаимоотношения. Вярно е обаче, че той не действа от разстояние. За пълноценно взаимодействие с това дърво на човека е необходим пряк контакт или пребиваване в непосредствена близост до него. Само тогава енергията на кипариса дарява на мъжа ореол на неотразимост, пред който трудно може да се устои. Кипарисът изисква незабавно удовлетворяване на възникналото желание, той охотно спомага за това на онези, които се обръщат към него за помощ.


Смърчът предлага енергийна подкрепа през цялата година. Той не носи в себе си особено силни свойства, но неговата енергия е постоянно достъпна за онези, които през зимата чувстват недостиг на сили. Смърчът помага да се контролират емоциите, настройва човека на философска вълна. Ароматът от запалени изсушени иглолистни клонки е прекрасно средство за очистване на жилището от вредни влияния.
На малко хора е известно какви уникални лечебни свойства притежават обикновените елхови шишарки. Колкото повече са те във вашия дом, толкова по-здравословен и чист ще бъде въздухът, който дишате. Хубаво е да си приготвим шишарки за зимата, при това не като ги късаме от дървото, а като съберем падналите на земята. Ако подържим елхова шишарка между дланите си, буквално за няколко минути, можем да се освободим от натрупаната в организма ни отрицателна енергия. Извънредно полезно е след баня да ги допрем до ударено или болно място — те изтеглят болката, повърхностните рани заздравяват по-бързо.
Ако оградим дворното място с елхички, те ще изпълняват ролята на защитен пояс, препятствайки проникването на отрицателни заряди, които носят недоброжелателни съседски погледи или просто случайни минувачи.

Орехът е едно твърде влиятелно дърво със силен характер. Едно от основните му качества е справедливостта. Неговата енергия ще ви помогне да погледнете обективно на дадена ситуация разумно и от различни гледни точки. Понятието справедливост при ореха се отнася не само до областта на човешките взаимоотношения. За ореха не съществуват случаи, които не заслужават внимание, дори най-малката несправедливост трябва да бъде отстранена

Офика - червена калина, едно дребно храстовидно дърво, което напоследък все по-често се среща в парковете, радвайки с червените си гроздчета. Влиянието й е сходно с това на ябълката, но тя покровителства зрелите жени. Най-добрият съюзник за жените, които откриват истинското наслаждение във физическата страна на любовта. Прекият контакт с офиката е способен да събуди дремещата сексуалност в жената. Дървото въздейства най-вече на жените на възраст около 40 години. На тези жени тя дарява в любовта особено топла, щедра есен, пълна със сили.

Акацията е дърво, пораждащо живот. Именно към акацията се отправят молби за раждане на дете, но с нея трябва да общуват двамата съпрузи заедно. Влиянието на акацията спомага за плодородието, пробужда инстинкта за продължаване на рода в равна степен както при мъжа, така и при жената.

Трепетликата е дърво, поглъщащо отрицателната енергия. Това свойство на трепетликата по-рано се е смятало за магическо. На мнозина е известен най-добрият начин за борба с вампири и таласъми - тояга от трепетлика. Смятало се, че тя изгонва зли духове, затова я засаждали около къщата.
В гора от трепетлики може да се намери убежище от преследването на енергиен вампир, да се облегчат в известна степен последствията от урочасване и зли очи. Прекият контакт с трепетлика ще изчисти аурата на човека от вредните въздействия. Това качество притежава не само дървото, но и предмети, изработени от него. Общуването с трепетликата помага при неврози, натрапчиви мисли, безпричинни страхове, но при едно задължително условие - човек трябва да вярва в живителната сила на растенията.

Шипката стимулира появяването на нежни чувства, отговаря за емоционалността в любовта, поддържа нежността, страстта, душевната хармония на човека. Ако откъснете цъфнало шипково клонче и го подарите на любим човек, а той остане равнодушен към него - значи неговите чувства не са така дълбоки и силни, както ви се е струвало. В цветчетата и плодовете е съсредоточена добрата магия на шипката.

Хвойната е храст със силно очистващо действие. Силата й обаче е насочена преди всичко към заобикалащите ни предмети, а не към хората. Ако се изгори хвойново клонче в дома, може да се избавим от неблагоприятни въздействия. Хвойната може да помогне и на човека като неутрализира отрицателно енергийно въздействие (урочасване или направена магия).

Леската е успокояващо дърво. Ако човек не може да се освободи от страхове, съмнения, безпричинно безпокойство, контактът с нея ще му донесе голямо облегчение. Тя лекува тежки нервни разстройства, особено съпровождани с пристъпи на меланхолия и депресия. Нейното влияние помага на човек да види добрите страни на живота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар