Звездни Цивилизации

сряда, 27 януари 2016 г.

Проект - Маджестик 12

През декември 1984г. кинопродуцентът и експерт по НЛО Джейми Шанера получил странна пощенска пратка. В пакета имало документи и 35-милиметрова фотографска лента. Липсвало обяснително писмо, липсвал адресът на подателя. Пощенската марка била с печата на Албъкерк, Ню Мексико. Оказва се, че лентата съдържа сбор от информация за президента Дуайт Айзехауер от 18 ноември 1952г. Върху първата от осемте ,,парещи" страници тегнел грифът ,,Строго секретно! Строго поверително!". Съобщавало се, че документът съдържа ,,изключително важна за сигурността на САЩ информация". Представен е списък на 12 от най-авторитетните американски учени и военни специалисти, представители на секретните служби, ангажирани със случая.
В документа се говорело за прибирането през 1947г. на летяща чиния и на телата на няколко извънземни в околностите на Розуел, щат Ню Мексико. Приложена е и паметна бележка на Хари Труман от 24 септември 1947г., в която президентът заповядвал на секретаря по отбраната Джеймс Форестал да задейства операция ,,Маджестик-12".
За да разберем препоръката към Форестал, трябва да я свържем с текста на една свръхсекретна телеграма от 1952г., разкриваща, че през юли 1947г. в околностите на Розуел е паднал ,,летящ обект с формата на диск", около който са открити ,,извънземни биологични обекти". Когато президентът Труман е информиран за находката на военните, упълномощил секретаря по отбраната Форестал да сформира комисия по случая. След избирането му за президентът през 1952г. Айзенхауер поел ръководството на операция ,,Маджестик-12", като дал допълнителни инструкции по въпроса.
Той лично одобрил 12-те членове на специализираната комисия, обобщил подробностите за падането на летящия обект и подчертал, че разкритията трябва да се проведат при най-висша степен на секретност, за да не се създава паника сред населението.
Когато все пак някаква информация ,,изтече", в средите на уфолозите избухна война на мненията. В подкрепа на автентичността на документите по проект ,,Маджестик-12" се обявиха десетки изследователи като Стентън Фрийдман, Бил Мур и др. По-скептични бяха заключенията на Кевин Рандъл, Армен Викториан и Филип Клас като някои направо обявиха документите за фалшиви.
Но друга страшна пощенска пратка задълбочи мистерията около ,,Маджестик-12", известен също като ,,МДжей-12" и ,,Маджик". През 1985г. Бил Мур получил писмо ,,без подател" от Нова Зеландия, в което се подсказвало да търси разсекретени документи в Националния архив на САЩ. Така Мур и Шандера отркиват важна докладна на специалния помощник към службите за национална сигурност Робърт Катлер към ген. Нейтън Туайнинг, началник на Генералния щаб на военно-въздушните сили по време на президентското на Айзенхауер. Отново ставало дума за ,,МДжей-12".
През 1987г. Джейми Шандера открива още нови документи за дейността на ,,Маджестик-12". Докато проучвал възможността за заснемането на филм за НЛО през 1980г. Шандера се запознава с много специалисти от висшите военни ешелони, предполага се, че някой от тях е ,,изплюл камъчето".
Документите третирали стратегиите, свързани с прибирането, обработката и изследването на технологичните и органичните останки с извънземен произход, прибрани след инциденти с НЛО. Става дума не за фотокопия, а за т.нар. парафирани копия, съответстващи на оригинала.
След грифовете ,,Строго секретно" и ,,Само за специалисти с достъп до операцията" следвала ,,Информация, свързана с националната сигурност", съдържаща подробен доклад за операция ,,Маджестик-12", подготвен от адмирал Роско Хиленкотер за президента Дуайт Айзенхауер. Датата отново е 18 ноември 1952г.
И така: след препоръка на д-р Ваневър Буш и на секретаря по отбраната Джеймс Форестал на 242 септември 1947г. президентът Труман издава специална заповед за сформирането на група ,,Маджестик-12". В доклада на Хиленкотер се обобщава разрешаване на проблемите, свързани с извънземни обекти, като се започва от сведенията за НЛО от Кенет Арнолд на 24 юни 1947г., и се премине през стотиците последвали наблюдения и се стигне до разбиването на неземния летящ обект в един от безлюдните райони на Ню Мексико на 75 или северозападно от военновъздушната база при Розуел (днес Уолкър Фийлд).
На четвърта страница от доклада са обобщени предварителните заключения на
специалистите: дискът от Розуел е разузнавателно летящо тяло със сравнително ограничен радиус на действие, а създанията, подложени на аутопсия от члена на ,,МДж-12" д-р Детлев Бронк са същества, приличащи на човека, но биоеволюционните им процеси не съответстват на присъщите на Хомо сапиенс. Бронк въвежда термина ,,Инзвънземни биологични същества". Предполага се, че съществата са пристигнали от Маре, но надделява хипотезата на астронома проф. Доналд Менцел (също член на ,,МДж-12"), че пришълците произхождат от планетата на друга слънчева система.
Сред останките са открити детайли със странна йероглифоподобна писменост, която никой не успява да дешифрира.
Технологията на летящата чиния явно била извънземна. Според доклада специалистите не успели да определят системата за функционирането на диска, лишен от крила, опашка, задвижващи части, реактори и какъвто и да е намек за мотор. Допускала се възможността двигателят да е бил напълно разрушен при експлозията.
В документа се конкретизирали мерките за сигурност и секретност след инцидента. Достъпът до информация бил ограничен до двама души от специално подразделение към командване ,,Аероматериали" със седалище в Райт Патерсън, което щяло да поддържа връзката между група ,,Маджестик-12" и специалистите от проекта ,,Сайн" на военно-въздушните сили, по-късно преименуван на проект ,,Грудж". Каналите щели да предават най-важните информации, свързани с проблема НЛО. На операцията е дадено кодовото название ,,Синя книга".
В доклада се споменавало и за втори уфоинцидент, станал на 6 декември 1950г. в безлюдна зона между Ел Индио и Гуереро по границата между Тексас и Мексико. Падналият обект обач се изпепелил след взрива. При заключенията на доклада се подчертавала фундаменталната важност на откритите обекти за националната сигурност. Регистрирано явно увеличение на активността на НЛО изисквало поддържането на постоянна бойна готовност.
След някои публикации в световната преса през последните години избухна своего рода космически уотъргейт. След 1987г. правителството на САЩ на няколко пъти официално отрича документите, свързани с група ,,Маджестик-12". Много учени обаче като канадския ядрен физик Стентън Фрийдман считат, че докладът до Айзенхауер е напълно автентичен. След задълбочени проучвания в продължение на над 15 години Фрийдман представя документирани доказателства в своя ,,Финален доклад за операция МДж-12", публикуван от Фонда за уфологични проучвания през април 1990г.
В периода между 1992г. и 1996г. изследователят Тим Купър се добра до нови документи за ,,МДж-12", с които запозна Фрийдман. След проучванията в националните архиви на САЩ, както и във военни, академични и частни архиви, Фрийдман е убеден в достоверността на документите. Антропологът от университета в Уисконсин проф. Роджър Уескот анализира материалите от лингвистична гледна точка и също стига до извода, че става дума за автентични документи.
И така, логично е да попитаме. Ако президентът Труман е създал отбор от експерти, занимаващи се с летящите чинии и техните екипажи, продължава ли този отбор ,,да рита топката"?
Трябва да се запомнят тези факти: има 18 000 сиви, 15 000 на Земята и 3000 на Луната. Обикновеното правителство на САЩ няма представа какво наистина се случва. Черното правителство се състои от няколко нива. На върха знаят всичко, а по-ниските нива знаят само малка основна част, за извънземните, стоящи зад Великите сили и съглащения.
В момента на Земята съществуват и най-различни групи анунаки, включително (но без да се ограничаваме само с тях) рептилите и главните им опоненти, познати като ,,Пратениците перс-саярс", за които впоследствие е въведен изразът - ,,хищниците".

Няма коментари:

Публикуване на коментар